آخرین قیمت ها :

پژو پارس، پس از ۲۳ سال توقف تولید شد

نویسنده: boogh بوق

پژو پارس که در ابتدا با نام پرشیا در بازار ایران تولید می‌شد، در واقع خودرویی بر پایه پلتفرم پژو ۴۰۵ است که طراحی ظاهری آن از پژو ۴۰۶ الهام گرفته شده بود. اکنون پس از گذشته ۲۳ سال از تولید این خودرو (از سال ۱۳۷۹ تا ۱۴۰۲)، این سدان محبوب به علت عدم کسب استانداردهای ایمنی جدید از خط تولید ایران خودرو کنار گذاشته شد.


پژو پارس، پس از ۲۳ سال توقف تولید شد

امتیاز: / 5 | آرا: | بازدید: 145

پژو پارس، سدان محوب ایران خودرو به صورت رسمی از خط تولید این شرکت کنار رفت و پس از ۲۳ سال توقف تولید شد.

ابتدا سال بود که سازمان ملی استاندارد از استانداردهای جدید اجباری برای خودروهای داخلی خبر داد. خودروسازان داخلی هم برای ادامه تولید، ملزم به رعایت قوانین جدید شدند. استاندارهایی مانند کنترل پایداری، نشانگر تعویض دنده (GSI)، نشنانگر فشار باد تایر (TPMS)، چراغ اتوماتیک یا اتو لایت، حفاظت از عابر پیاده، استحکام کابین، هشدار انحراف از مسیر، سیستم ترمز اضطراری پیشرفته یا ترمز کمکی، دی لایت و پوزیشن لایت.

پس از اجباری شدن این قوانین جدید شاهد ورود خودروها با کد کلاس جدید و با استانداردهای ۸۵ گانه به بازار بودیم. پژو پارس هم از این امر مستثنا نبود و امکاناتی مانند دی لایت و سیستم پایش باد تایر بر روی آن اضافه شد. کار به جایی رسید که ایران خودرو برای پاس کردن استاندارد عابر پیاده به فکر تولید پژو پارس با سپر وانت آریسان افتاد.

اما این تغییرات هم از ناایمن بودن این خودرو قدیمی کم نکرد و اواخر دی ماه، رئیس سازمان ملی استاندارد اعلام کرد: “ایران خودرو برای خودروی پژو پارس که فاقد استاندارد‌های ۸۵ گانه است تا نیمه اسفند امسال مجوز تولید دارد و پس از آن برابر قانون عمل خواهد شد.”

 

۲۴ دی ماه 1402 بود که مهدی اسلام‌پناه -رئیس سازمان ملی استاندارد ایران - ضمن تاکید بر اینکه قانون مربوط به استانداردهای اجباری در صنعت خودرو، قطعا اجرا می‌شود و تولیدکنندگان نیز بایستی خود را با قوانین استاندارد انطباق دهند، اعلام کرد که گروه صنعتی ایران‌خودرو تنها تا نیمه اسفند ماه سال جاری برای خودروی پژو پارس مجوز تولید خواهد داشت؛ پس از آن برابر قانون عمل خواهد شد و سازمان استاندارد مسئولیتی در قبال پیش فروش‌های پس از مهلت قانون توقف تولید، ندارد. تولید کنندگان خودرو بایستی بن‌سازه‌های تولیدات خود را منطبق بر استانداردهای ملی کشور قرار داده و بر اساس مجوزهای لازم از جمله رعایت استانداردهای ۸۵ گانه اقدام به پیش فروش خودروهای خود کنند.

اما یکشنبه هفته گذشته (هشتم بهمن ماه) مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو در حاشیه مراسم تحویل کامیونت‌های آرناپلاس به وزارت کشور، از رایزنی صورت گرفته با سازمان ملی استاندارد برای تمدید این مهلت و توافق بر تمدید این مهلت تا پایان سال ۱۴۰۲ خبر داد.

گفتنی است موافقت صورت گرفته به جهت ایفای تعهدات شرکت‌ برای مشتریانی است که در مرحله نخست فروش یکپارچه خودروهای داخلی در اسفند ماه سال گذشته، خودروهای پژو پارس خریداری کرده‌اند؛ بر همین اساس باتوجه به اینکه برخی از این مشتریان نوبت تحویل در سال ١۴٠٣ دریافت کرده‌اند؛ بنابراین به گفته مدیرعامل ایران‌خودرو، رایزنی‌ها برای ادامه تولید در سال آینده هم در حال پیگیری است.

این درحالیست که از شب گذشته (پنجشنبه شب)، برخی سایت‌ها از دریافت مجوز تولید خودروی مذکور برای سال ١۴٠٣ صحبت‌ کرده‌اند؛ ایسنا، موضوع را مورد پیگیری قرار داد و در نهایت منجر به کسب اطلاعات کامل از ابتدای طرح موضوع تا شفاف‌سازی صحبت‌های منوچهر منطقی (معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت) مبنی بر تایید، ادامه‌ تولید این محصول در سال آینده شد.

 

 ایران خودرو برای توقف  تولید این خودرو تا پایان خرداد ماه برنامه ریزی کرده است

 

خودرو جایگزین پژو پارس، سورن پلاس XU7P‌ خواهد بود که از پلتفرم مشابه با پژو پارس بهره می‌برد. به عبارتی پلتفرم مورد استفاده در هر دو خودرو یکسان و متعلق به پژو 405 مشهور است. بنابراین نمی‌توان گفت که پژو پارس قابلیت دریافت استاندارد 85گانه ندارد اما سورن پلاس می‌تواند این استاندارد را دریافت کند. به همین دلیل است که ایران‌خودرو نیز علاقه‌ چندانی به توقف تولید پژو پارس ندارد و ممکن است بار دیگر موفق به دریافت مجوز تمدید تولید شود.
 
طرح توقف تولید محصولات قدیمی، از فرامین دولت سیزدهم به شمار می‌رود. در این دوره خودروهایی همچون سمند و تیبا با توقف تولید مواجه شدند. خبرها حاکی از توقف تولید وانت نیسان و کامیون بنز مایلر در آینده نزدیک است. بااین‌حال انتخابات زودهنگامی که در آینده نزدیک برگزار می‌شود، ممکن است تأثیرات قابل‌توجهی بر رویه‌های مدیریتی صنعت خودرو بگذارد. بنابراین ممکن است همچنان پژو پارس را برای مدتی دیگر در خط تولید ایران‌خودرو ببینیم؛ هرچند نمی‌توان انتظار داشت که تولید این سدان سالخورده برای مدتی طولانی ادامه داشته باشد.
 

محمد آقایی، معاون حمل و نقل وزارت صمت گفت: آخرین مهلت تولید پژو پارس آخر خرداد سال جاری بود و پس از این تاریخ دیگر پژو پارس تولید نمی‌شود. 

وی افزود: خودروهایی را هم که تولید شده شماره گذاری و تحویل می‌شود. 

آقایی همچنین اظهار کرد: بنا بر مهلتی که سازمان ملی استاندارد داد ۲۰هزار دستگاه خودرو پژوی پارس در بهار سال جاری تولید و به متقاضیان تحویل شد. 

 


هشتگ ها: # پژو
ارسال نظرات ( 0 نظر )
0 / 500
نظر ثبت نشده است! شما اولین باشید.